Contact:
 Contacteer ons   Home    Version française 
Garden 
 TapijtenWelke materiaal moet ik voor mijn hangmat kiezen ? een 100% katoenen hangmat of een katoen/polyester hangmat ?

Katoenen hangmatten

1) 100% katoen : De volledig uit katoen gemaakte hangmatdoeken zijn heel zacht en dat is hun belangrijkste voordeel. Ze vereisen echter speciale aandacht. Inderdaad, als ze nat zijn moeten ze uitgestrekt worden om ze te laten drogen. Als ze niet gedroogd worden, dan kunnen ze rotten of beschimmelen. De grote meerderheid van katoenen hangmatdoeken worden op een billijke manier in Zuid-Amerika vervaardigd (Brazilië, Colombia, San Salvador, Mexico). De koorden van het 100% katoenen doek zijn echter allemaal samengesteld uit een mengsel van katoen en polyester: katoen geeft het soepelheid, en polyester geeft het stevigheid en duurzaamheid.

2) Mix katoen/polyester : Als u vergeet uw hangmatdoek binnen te nemen wanneer het regent dan zal uw katoen/polyester hangmat nat worden maar niet rotten !
Het nadeel is dat hij minder zacht is dan het 100% katoenen doek : natuurlijk is alles relatief en ze vergelijken is zeker nuttig.
Hamactex is de naam van de katoen/polyester hangmatdoeken van La Siesta, Elltex is de naam van de katoen/polyester hangmatdoeken van Amazonas.

Katoen/polyester hangmatten


De gemeenschappelijke kenmerken van deze 2 soorten doek :
  • Onderhoud: wassen in de wasmachine op maximum 30˚ ervoor zorgend dat u het doek in een kleine zak steekt teneinde te voorkomen dat de koorden in de trommel van uw vastmachine vastgekneld geraken. Niet drogen in een droogkast.
  • Stevigheid: de samenstelling van uw hangmatdoek heeft geen enkele invloed op de stevigheid ervan.


Klant toegang 

 Algemene voorwaarden   Leveringsvoorwaarden   Privacy 
Developed by Comskills   -   Micrologiciel™ Technology