Contact:
 Contacteer ons   Home    Version française 
Garden 
 TapijtenDe gunstige effecten van hangmatten op de gezondheid

Je slaapt sneller in een hangmat in dan in een gewoon bed

Het volstaat om een hangmat te bekijken, om te begrijpen dat u daarin niet kan liggen zoals in een bed. In een hangmat kunt u heerlijk ontspannen liggen.Als u goed ligt, zal uw rug -die niet gedraaid wordt- ontlasten en uw gehele lichaam zal ontspannen.Bovendien is bewezen dat het prettiger is om te slapen in een hangmat. Zwitserse neurologen hebben ontdekt dat men in de wiegende hangmat sneller inslaapt dan in een gewoon bed.

Slapen in een parachutestof hangmat

De hangmat is een integraal onderdeel van vele therapieën voor ouderen, gehandicapten of kinderen : schommelende of rotatiebeweging worden gebruikt om problemen met het evenwicht en de motoriek te behandelen. Omdat het lijkt op de bewegingen in de baarmoeder, heeft de wiegende hangmat kalmerende eigenschappen.
Kinderen met hyperactiviteit en concentratieproblemen ontspannen zich vaak gemakkelijker in een hangmat. De overtollige energie wordt in evenwicht gehouden, spanningen worden losgelaten en het kind herwint de controle over zijn lichaam. De motoriek wordt verbeterd en lichaamsblokkeringen verdwijnen. Bovendien is een persoon alerter in een liggende en ontspannen houding.

Borstvoeding in een hangmat

Bevallingscentra hebben vaak hangstoelen om de zwangere zich te laten ontspannen en hangzetels voor de borstvoeding van de baby. In de hangstoelen kunnen de moeder en de baby hun ideale positie vinden en de kleurrijke stoffen trekken nieuwsgierige blikken.

Koala baby hangmat

Pasgeborenen vinden toevlucht in babyhangmatten : deze houden immers nog steeds de rug rond van het kind. In het doek gepakt, zal de pasgeborene zich beschermd voelen. Een lichte schommeling versterkt het gevoel van evenwicht en coördinatie van de baby en heeft een algemeen positief effect op het kind. De aangename positie van de hangmat voor het kind beschermt de buikwand, voorkomt hyperextensie en de baby heeft geen opgeblazen gevoel meer.


Klant toegang 

 Algemene voorwaarden   Leveringsvoorwaarden   Privacy 
Developed by Comskills   -   Micrologiciel™ Technology