Contact:
 Contacteer ons   Home    Version française 
Garden 
 Tapijten1) Benodigde ruimte voor het installeren van een traditionele hangmat (zonder spreidstokken)
  • De afstand (van een boom naar de andere, van een muur naar de andere, van een muur naar een boom) moet minstens 90% van de totale lengte van de hangmat bedragen.
  • De hoogte van de ophangpunten zou tenminste 40% van de lengte van de hangmat moeten bedragen.
Houd er rekening mee, dat een hangmat zich bij gebruik tot 15% van zijn totale uitgangslengte uitrekt : let erop dat de hangmat niet al te gespannen staat en dat zich het laagste punt van de hangmat bij gebruik tussen de 20 en 40 cm boven de grond bevindt. De hangmat kan met behulp van touwen (aan bomen of aan palen) of van haken (aan muren en plafonds) opgehangen worden. Als de bomen of de muren te ver uit elkaar staan, moet je de hangmat met touwen of kettingen verlengen : de ophangpunten moeten daarbij hoger geplaatst worden (zoals op het onderstaande schema aangegeven).
Als je van mening bent, dat je over niet voldoende ruimte beschikt, heeft het echter geen zin om knopen in de touwen van de hangmat te leggen, om zo zijn lengte te verkleinen : dat benadeelt de weerstand van je hangmat enorm en je vindt geen aangename positie als je je in de hangmat wilt installeren.

Benodigde ruimte voor het installeren van een traditionele hangmat

  • Een voorbeeld ter illustratie: je hebt een hangmat met een totale lengte van 3 meter. Je hebt dus een minimale ruimte nodig van 2,70 meter (90% van 3 meter) en de ophangpunten moeten zich op minimaal 1,20 meter boven de grond (40% van 3 meter) bevinden.

2) Benodigde ruimte voor het installeren van een hangmat met spreidstokken : 

Waarom is de berekening anders ? Dat is heel eenvoudig : een hangmat met spreidstokken moet meer gespannen staan dan een traditionele hangmat.
De afstand (van een boom naar de andere, van een muur naar de andere, van een muur naar een boom) moet 100% van de totale hangmatlengte bedragen.
De hoogte van het ophangpunt moet minimaal 25% van de hangmatlengte bedragen. 

Benodigde ruimte om een hangmat met spreidstokken op te hangen
  • Een klein voorbeeld ter illustratie: je hebt een hangmat met stok met een totale lengte van 3 meter. Je hebt dus een minimale ruimte van 3 meter (100% van 3 meter) nodig en de ophangpunten moeten zich op 75 centimeter (25% van 3 meter) boven de grond bevinden. De ideale hoogte voor het bevestigen van een hangmat met stok is echter 50 centimeter.
Als je je aan deze regel houdt, krijg je de ideale hoek en daarmee het maximale aan comfort.


Klant toegang 

 Algemene voorwaarden   Leveringsvoorwaarden   Privacy 
Developed by Comskills   -   Micrologiciel™ Technology